Fördelarna med ett trådbundet nätverk
Ny teknisk utrustning kommer alla någon gång i livet att införskaffa, privatperson som företag. Anledningarna är många då det kan vara allt ifrån att man 'tvingas till det', till att optimera sin arbetsplats till att det helt enkelt bara är väldigt kul med ny teknik. När den nya tekniken väl flyttar in tillkommer även den för många tidsödande installationsprocessen. Att dra nätverkskabel är ett exempel på sådant som för en okunnig eller ointresserad kan bli en rent ut sagt tråkig process. Det finns dock hjälp att få, och du kan enkelt ta del av den.

Vad är fördelarna med nätverkskabel gentemot Homeplug och Repeaters?

Idag finns det olika sätt att använda Wifi i hemmet eller på kontoret. Med repeaters, elelr extenders som de även kallas, kan du visserligen sprida åtkomsten från din router, men det finns en stor risk att signalstyrkan minskar markant och du får helt enkelt sämre styrka i ditt wifi. Med Homeplug kan du visserligen använda ditt befintliga elnät som trådat nätverk, men stabiliteten och mycket svajig och ger inte alls samma säkerhet som ethernetkablar. En homeplug eller repeater kan aldrig mäta sig med styrka och stabilitet som den från riktiga accesspunkter.

Få hjälp med att dra nätverkskabel i hus eller på kontor

Genom att kontakta en specialist på dragning av nätverkskabel kan du slippa massor av krångel, spara in tid och vara garanterad att jobbet är utfört på ett korrekt sätt. Dessutom kan du få tips och idéer på hur du kan ytterligare optimera eller förenkla din internetuppkoppling i hemmet eller på kontoret. Personerna som jobbar med att dra nätverkskabel är utbildade och har erfarenhet av många olika konstellationer.

Så här installerar du router och accesspunkter steg för steg

  1. Installera routern: Om du inte redan har en router så börjar du här. Se ut den bästa placeringen för din router, helst så signalen är optimal för hela huset. Koppla routern till ett eluttag. Nu är du redo för nästa steg!
  2. Installera en accesspunkt: Även denna enhet kräver en bra placering för bästa effekt. Om andra trådlösa enheter är anslutna till ditt hemmanätverk eller företagsnätverk är det viktigt att du placerar accesspunkten på en fördelaktig plats. Dess signal måste komplettera de andra accesspunkterna i nätverket för att få en god och stabil spridning. Vi rekommenderar utan tvekan accesspunkter från Unifi
  3. Dra nätverkskabel i huset från routern till accesspunkterna: Du får överlägset bäst prestanda om du drar nätverkskabel till såväl router som accesspunkter. Med hjälp av en fast installation nätverk kan du koppla dina accesspunkter direkt till routern, vilket ger hög hastighet och skarp stabilitet.

Olika sätt att dra nätverkskabel

Det vanligaste sättet att dra nätverkskabel på hemma är att dra utanpåliggande nätverkskabel. Dessa känns igen till exempel genom att följa lister längst med golvet. Något som ger en snyggare installation men kräver sitt hus är att dra nätverkskabel i telerör. Istället för att dra genom telerör kan man också dra genom antennkabel. Man kan också dra kabel i befintlig vägg, vilket är mer komplicerat men får det snyggaste utseendet.

Tveka inte att be om hjälp

Att dra kablar är en ofta komplicerad historia. Det är svårt att veta hur mycket tid och material som krävs. Slutresultatet blir ofta inte så bra estetiskt sätt, snarare kabeltrassel som man på uppenbara sätt försöker dölja. Att ta hjälp av kunnig expertis är en tjänst gentemot dig själv. Du slipper allt trassel, slutresultatet blir snyggt - och framförallt - du har ett stabilt och snabbt nätverk! Det finns lösningar för alla typer av boenden, ålder på bostad, antal rum osv. Våra experter är trevliga och vill hjälpa dig att få ett fantastiskt resultat! Slutligen, vi ser fram emot att få hjälpa just dig i ditt hem eller på ditt företag!