3 fördelar med en redovisningsbyrå
Det finns många fördelar med att anlita en redovisningsbyrå Stockholm, som sköter din bokföring och bokslut, månadsbokslut och annat kring den ekonomiska biten av företagandet. Läs vidare, vi går igenom de allra främsta fördelarna med att anlita hjälp för din bokföring!

De främsta fördelarna med att anlita hjälp

Att ha företag innebär mycket ansvar. Du är helt enkelt din egen chef. Och kanske chef till fler än dig själv. Det är du som har ansvar att marknadsföra ditt företag, ta hand om din personal och även din bokföring! Just bokföring kan vara en sådan del av företagandet som är väldigt tidskrävande för dig som har massa annat att göra. Men varför ska du betala en redovisningsbyrå när det är möjligt att göra det själv?

1. Kompetens

I en redovisningsbyrå som sköter lönehantering Stockholm arbetar personal med rätt utbildning och erfarenhet. De kan dessutom ge dig råd om vad du bör tänka på och vad du kan göra för att få ut så mycket nytta från ditt företag som möjligt. Eftersom de har utbildning och erfarenhet blir det inte heller några fel när du lämnar in din bokföring till Skatteverket. Vilket det annars lätt blir, även om du har gått en kurs i redovisning. Det finns många bokföringsprogram. Men det krävs dock att du trots allt har kunskaper om hur du lägger till verifikationer och vart skatter och sociala avgifter ska bokas någonstans. Vilket kan vara svårt att veta när det kommer till ovanliga verifikationer som du kanske inte gör lika ofta. Det är mycket att hålla koll på. Allt från avskrivningar, till moms och vad som gäller för köp utomlands.

2. Effektivitet

När du anlitar en bokföringsbyrå Stockholm går bokföringen snabbt och smidigt. Du lämnar bara in dina papper. Sedan är allt klart i tid och inlämnat till Skatteverket, medan du jobbat på annat. Du slipper spendera flera timmar på helger och eftermiddagar med bokföring som kan ta tid.

3. Mindre krångel

Eftersom allt går så mycket smidigare resulterar det dessutom i mindre krångel. Du slipper ringa banken eller söka på internet vilka lagar och regler som gäller för en viss typ av verifikation. Ibland kan det vara svårt att veta vad en verifikation räknas som. Skulle det då bli något litet fel, ställer det till med problem i resultaträkningen och balansräkningen när årsredovisningen ska in.

Att tänka på

Viktigt att tänka på innan du anlitar en bokföringsbyrå Stockholm är att se till att personalen har rätt kompetens. Det kan dessutom vara bra att personalen har några år på nacken. Men är redovisningsbyrån Stockholm stor med många medarbetare spelar det inte lika stor roll hur mycket erfarenhet alla har, eftersom personalen då kommer få stöd från varandra. Så länge det finns någon i personalen med mycket erfarenhet, är det en trygghet. Det kan också vara bra att höra vad andra kunder haft för upplevelser av byrån innan du gör ditt beslut. Prisfrågan är även viktig för många och du borde givetvis fråga om prislista innan du anlitar någon så att priset inte blir en chock för dig.