Ekologisk och vegansk hudvård
Letar du efter vegansk och/eller ekologisk hudvård? Då har du kommit helt rätt. Här listar vi våra favoritprodukter som antingen är veganska eller ekologiska, hur bra? Men vad innebär det att en produkt är vegansk egentligen? Jo, den innehåller inga animaliska ingredienser (vilket är vanligare än du tror att det finns i både hudvård och smink).
  • Esse Sensitive Eye Cream återfuktar området kring ögonen som lätt kan bli torrt och inflammerat. En riktig superprodukt som passar känslig hy. Ögonkrämen innehåller ingredienser som hyaluronsyra vilket är ett ämne som binder fukt! Majoriteten av alla produkter från Esse innehåller bara naturliga ingredienser som dessutom är ekologiska. Förutom det stödjer varumärket Fair Trade och är samarbetsparner till Phytotrade Africa. Det här är ett skönhetsmärke som du kan shoppa med gott samvete! Märket är även rättvisemärkt, miljövänligt och etiskt.
  • M Picaut Swedish Skincare är ett prisbelönad hudvårdsmärke från Sverige. Produkterna går enkelt att beskriva som ekologisk hudvård som andas lyx, utan att tumma på kvaliteten. Här hittar du vårdande produkter för både ansikte och kropp. Alla ingredienserna i produkterna är noga utvalda och kommer direkt från naturen. Passar den som vill arbeta anti-aging i huden.
Förutom dessa två varumärken finns det en rad andra märken som erbjuder veganska produkter:
  • Dermalogicas produkter är uppbyggda med resultat i fokus men de tar lika mycket hänsyn till hud som utsätts för mycket stress och stadsliv – något som faktiskt kan ge konsekvenser för vår hud. Produkterna är helt fria från mineraloljor, lanolin, irriterande artificiella färg- och parfymämnen.
  • Det populära hudvårdsmärket Mantle har lagt sitt fokus på att arbeta med ingrediensen CBD, som du kanske har hört talas om den senaste tiden? Här hittar duåterfuktande serum och lugnande masker, något för alla hudtyper. Bland annat deras The Chill Cream som är en återfuktande kräm som kan användas både morgon och kväll. Passar en torr, stressad och känslig hud.