Stinker avloppet konstant?
Ett avlopp som inte fungerar som det ska kan verkligen vara irriterande. När dålig lukt sprider sig i hemmet konstant leder det oftast till att du inte trivs i ditt egna hem. Hur ska du då få bukt med problemet när de vanliga metoderna inte verkar fungera?

Husmorstips

Ett vanligt knep är att blanda bikarbonat och vinäger för att hälla ner i samtliga avlopp. Häll sedan på rikligt med varmt vatten, vattnet bör dock inte vara kokande utan endast hett. Det kan även hjälpa att grundligt göra rent alla vattenlås. Att göra rent ett vattenlås är inte svårt utan i själva verket mycket lätt att göra. Så länge du kommer ihåg hur du tar isär alla delar är det lätt att sätta ihop vattenlåset efter rengöringen. För själva rengöringen behöver du varmt vatten, rengöringsmedel och en gammal tandborste. Svårare än så är det inte.

Om inget fungerar

Ibland krävs det lite kraftigare metoder för att få bukt med dålig lukt i avloppet. Men du bör inte vända dig till starka rengöringsmedel för avloppet eftersom de kan skada avloppet på lång sikt. Vänd dig istället till rörspolning Norrköping. En rejäl rörspolning får oftast bukt med alla slags problem du upplever med avloppet. Däremot kan lite äldre fastigheter faktiskt behöva en renovering av hela avloppet. Nu tänker du säkerligen på ett dyrt och krångligt stambyte. Nuförtiden är det inte nödvändigt att anlita en firma för ett helt stambyte. Utan du kan istället utnyttja relining när det är dags att renovera avloppet. Vid en relining avlopp kan hela familjen bo kvar i hemmet under arbetets gång. Samt att det inte krävs att du byter ut både kök och badrum. Vad är då en relining? Istället för att riva väggar och golv för att byta ut avloppsrören helt och hållet fylls rören med ett nytt material på insidan. Vilket oftast utförs med hjälp av tryckluft.