Tvätta bilen utan krångel
Att städa och tvätta är inte allas favorit sysselsättning och något som många ofta skjuter på framtiden. När vi städar eller tvättar vill vi gärna att det ska gå snabbt och vara både smidigt, enkelt och effektivt. Vi vill också se ett bra resultat och gärna slippa göra grovjobbet själv. Äger du ett företag eller är i uppstarten av något nytt där du ska erbjuda kunder en tvätt av sin bil eller något annat fordon som till exempel en lastbil, så ska du fortsätta läsa. Det finns nämligen en hel fördelar med att erbjuda vissa tjänster och produkter för att öka sin kundkrets.

Bygga tvätthall

Många drar sig länge innan de tvättar sin bil eller något annat fordon. Det beror ofta på den enkla anledningen att det är besvärligt, omständligt och jobbigt. Det är också förbjudet på många ställen att använda avfettningsmedel och schampo när du tvättar din bil. Det är inte heller tillåtet att tvätta sin bil var man vill. Detta gör att bilägare gärna söker upp någon som kan tvätta bilen åt dem. De som har fordon i sitt företag behöver också ett effektivt och smidigt sätt att tvätta sina fordon på. Har du ett företag som erbjuder biltvättar så är det en fördel att investera i en tvätthall. Det finns tvätthallar som byggs efter era behov och önskemål. När du har bestämt dig för att bygga tvätthall så får du ofta ett förslag på hur tvätthallen kan utformas efter dina behov och önskemål och även en offert med ett prisförslag.

Hur en tvätthall fungerar

Tvätthallar finns i många olika storlekar och du kan själv bestämma hur just er ska se ut. Det finns tvätthallar som ska passa till vanliga personbilar och det finns hallar som tvättar stora lastbilar. Oavsett vilken du väljer har de samma grundfunktion. Det finns två olika principer för hur en biltvätt i en tvätthall ser ut. Det finns tvättgator och portaltvättar samt hetvattentvättar. Den vanligaste biltvätten i Sverige är portaltvätten och i den här tvätten kan du bara tvätta en bil åt gången. Bilen står stilla och en båge rör sig fram och tillbaka över bilen när den rengör i de olika stegen. Det tar mellan tre och åtta minuter att få sin bil ren. I en tvättgata så fungerar biltvätten lite som ett löpande band och du kan tvätta fler bilar på samma gång. Bilarna rör sig framåt på en conveyer eller wetrok medan maskinerna står stilla och utför tvättmomenten när bilen passerar. Det är ett effektivt sätt att tvätta bilar på då nästa bil kan påbörja sin tvätt innan den första är klar.

Fördelar med en tvätthall

Det finns väldigt många fördelar med att tvätta sin bil i en tvätthall. Den största fördelen som är en fördel för hela planeten är att en tvätthall sköter tvätten av din bil på ett miljövänligt sätt. För trots att det är förbjudet att tvätta bilen på parkeringen eller uppfarten är det många som gör det ändå. Det gör att de medel man använder rinner rakt ut i naturen, i en tvätthall finns en reningsanläggning som sorterar bort detta. Andra fördelar med en tvätthall är:
  • Din bil blir riktigt ren när du tvättar den i en tvätthall. När du väljer en välutrustad hall kan du känna dig säker på att du kör därifrån i en så ren bil som det bara går.
  • Din bil utsätts inte för onödigt slitage. I en bra biltvätt finns det mjuka borstar som effektivt rengör din bil utan att repa den.
  • Det finns många valmöjligheter i en tvätthall som gör att du kan anpassa biltvätten efter behovet.
  • Det brukar också finnas möjlighet att anpassa tvättprogrammet efter vilken årstid det är. Vissa perioder på året lägger man till exempel till avfettning i tvättrutinen.